1

Vinkovačke jeseni

Redovito sudjelujemo na vinkovačkim jesenima

4

Buba bar

Otvorili smo Buba bar

3
2

Advent

Od samih početaka smo na adventu

    U sklopu poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-faza I, kroz program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Udruzi Bubamara odobren je  projekt pod nazivom „Kretanje u pravom smjeru. Mobilnost i psihosocijalna podrška za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom i članova njihove obitelji“.

Kratki opis projekta:

    Glavni cilj projekta jeste povećati pristup mobilnosti i pristupačnosti sadržaja kroz uslugu prijevoza osobama s invaliditetom te povećati razinu kvalitete života pružanjem usluge psihosocijalne podrške osoba s invaliditetom i članovima njihove obitelji.
Osobe s invaliditetom teže punom ostvarenju građanskog statusa, aktivnom sudjelovanju, izjednačavanju mogućnosti i nezavisnom življenju. Mobilnost i pristupačnost OSI predstavljaju osnovni preduvjet kvalitete življenja  i mogućnosti komuniciranja s užom i širom okolinom.  Slabijom povezanošću i nepostojanjem prilagođenog javnog prijevoza smanjena je dostupnost usluga zdravstvene zaštite, širokom spektru sadržaja i ostalim uslugama osobama s invaliditetom.  Ovim projektom osigurat će se prijeko potrebna usluga prijevoza za OSI posebno prilagođenim vozilima na području VSŽ čime će se omogućiti povećanje mobilnosti, pristupačnost sadržajima, zadovoljavanju osobnih životnih potreba i provođenja slobodnog vremena te u konačnici bolja kvaliteta življenja za osobe s invaliditetom.
Potreba za psihosocijalnom podrškom polazi od činjenice kako se OSI i članovi njihove obitelji međusobno razlikuju s obzirom na fizičko i psihičko stanje, vrstu i stupanj invaliditeta, socio-ekonomski status i okolinu u kojoj žive. Pružanje usluge psihosocijalne podrške za osobe s invaliditetom i članovima njihove obitelji ukazuje na dugoročne pozitivne rezultate s obzirom na psiho-fizičko stanje osoba s invaliditetom i članova njihove obitelji te je usmjerena na prevladavanje stresnih situacija, usvajanje vještina za rješavanje problema, poboljšanje komunikacije s okolinom i ovladavanje bolnim i uznemirujućim emocijama.

Ciljna skupina:    Osobe s invaliditetom i članovi njihove obitelji

Ukupna vrijednost projekta:  1.467.726,84 kuna

Prijavitelj:    „Bubamara“ udruga osoba s invaliditetom

Partneri:    UOSI „Sveti Bartolomej“  Knin i UOSI distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska

Trajanje projekta:    29.04.2020-28.02.2022. (22 mjeseca)

Fond:    Europski socijalni fond

Nadležno tijelo:    Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Projekt je financiran 100% iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 iz Europskog socijalnog fonda

Poveznice:                          

 

 
Copyright © 2022 Bubamara. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.
Buba bar na Facebooku
Pratite nas na Facebooku
Pratite nas na Twiteru